maandag 11 mei 2009

Studiedag Nieuwe Media 29 juni 2009

Welkom!

Het PHC organiseert een studiedag voor musea, archieven en historische verenigingen die meer wil weten over en aan de slag wil met nieuwe media.

Wat zijn bijvoorbeeld de mogelijkheden van ‘web 2.0’, websites waarbij het publiek centraal staat. Denk aan een website als YouTube, waar iedereen gratis filmpjes op kan zetten en delen met de rest van de wereld, of de fotowebsite Flickr, dat op hetzelfde principe is gebaseerd. Wat wordt er bedoeld met interactief- en/of mobiel erfgoed en wat kunt u als organisatie eigenlijk met sociale media als Hyves of Twitter?


Programma
Het ochtendprogramma draait om het kennismaken met nieuwe media. Na een algemene introductie wordt aan de hand van presentaties een beeld geschetst van de mogelijkheden op dit gebied. Voor presentaties zijn onder meer uitgenodigd het Maritiem Museum, Erfgoedcentrum DiEP, het Haags Historisch Museum, Mediamatic en vertegenwoordigers van de online cursus ’23 dingen voor archieven’ en het experimentele Goudse Waterwolf-project.

Na de lunch kunt u de opgedane kennis direct in praktijk brengen. U kunt kiezen uit 3 verschillende workshops, die worden georganiseerd door Waag Society uit Amsterdam:

Sociale Media (Hoe zet je toepassingen als Hyves, Facebook en YouTube in voor erfgoedcollecties?)

Mobiel Erfgoed (De stad als expositieruimte en de mobiele telefoon als ‘cultureel kompas’, wat is er mogelijk?)

Interactieve Ruimtes (Nieuwe vormen van expositieruimtes, waarmee bezoekers op alternatieve manieren collecties kunnen verkennen)

In teamverband werkt u aan een concept dat aansluit bij uw eigen situatie. Aan het eind van de middag worden de resultaten kort besproken.

Locatie en tijd
De studiedag vindt plaats in het Museum voor Communicatie in Den Haag en begint om 9.30 uur. Om 16.30 uur wordt afgesloten met een borrel. Tijdens de lunch bestaat de mogelijkheid om het museum te bekijken. Het definitieve programma staat binnenkort op www.erfgoedhuis-zh.nl/phc/ en op deze blog.

Aanmelden
Deelname bedraagt € 50,00 per persoon (inclusief lunch etc.). U kunt u aanmelden – vóór 20 juni – op www.erfgoedhuis-zh.nl/studiedag of telefonisch via Marion Loomans, T 015 -215 43 50. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met het definitieve programma (inclusief routebeschrijving) en een factuur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kirsten de Vries, Marloes Wellenberg of Tamara van Zwol, T 015-215 43 50.