maandag 29 maart 2010

Pilot open bronnen

Er is al een aantal keren gesproken in dit blog over de pilotprojecten in het kader van het projec 'Open Bronnen'. Aan het einde van de studiedag Open Bronnen in 2009 hebben zich erfgoedinstellingen aangemeld voor deelname. Hierbij een overzicht van de onderwerpen:
- Gemeentearchief Schiedam: het PHC begeleidt medewerkers van het archief tijdens de online cursus 23 Archiefdingen en leren zelf ook door het volgen van de cursus. De ervaringen worden verslagen in dit blog.
- Met het Streekmuseum Krimpenerwaard onderzoeken we de mogelijkheden van een interactieve tentoonstelling
- Het Regionaal Archief Leiden wil graag hun oral history bronnen (zowel de bestaande als nieuwe) op hun komende nieuwe website plaatsen en toegankelijk maken. Medewerkers van het archief gaan daartoe in juni een cursus volgens over oral history.
- Frans van der Horst, student van de Hogeschool van Amsterdam, doet onderzoek en schrijft een scriptie over de mogelijkheden van het semantisch web voor www.geschiedenisvanzuidholland.nl door student Frans van der Horst.
- De Historische Vereniging Oud Leiden wil hun beeldbank ook toegankelijk maken via portalsites (b.v. via de website van het Regionaal Archief Leiden)