dinsdag 5 april 2011

Kick off van cursus sociale media A


Maandagochtend 4 april vond de kick-off plaats in het Meisjeshuis in Delft. Twintig deelnemers – afkomstig van 12 verschillende erfgoedinstellingen in Zuid-Holland – maakten kennis met elkaar en kregen een introductie over het onderwerp, verzorgd door Rob Coers. Ze gingen ook direct aan het werk met het maken van een blog. Het is de bedoeling dat elke deelnemer een eigen blog bijhoudt, waarin verslag wordt gedaan van de verschillende opdrachten en ervaringen worden vastgelegd. Het leertraject sluit aan op de succesvolle cursus ’23 Archiefdingen’, gebaseerd is op een Amerikaans concept uit de bibliotheekwereld. Elke twee weken maken de cursisten kennis met een ‘ding’, zoals YouTube, RSSfeeds of chatten.

Enthousiasme

De deelnemers zijn enthousiast : “Je moet toch bij blijven als instelling. We merken dat een deel van onze achterban al zeer actief is op dit gebied en we willen hier graag in meegaan, ook om nieuwe doelgroepen te bereiken”, aldus een deelnemer. Erfgoedconsulent Tamara van Zwol legt uit: “Voor de duidelijkheid: het gaat ons er niet om dat instellingen verplicht moeten gaan twitteren of iets met YouTube moeten doen. Door kennis te maken met verschillende ‘web 2.0’ platforms, ontdek je wat er mogelijk is en dat is vaak heel inspirerend. Op die manier kun je als organisatie een bewuste keuze maken, die past bij je doelstellingen en bij de instelling. ” Van Zwol gaat zelf als ‘coach’ aan de slag in het traject, samen met Erfgoedhuiscollega’s Kirsten de Vries en Marloes Wellenberg.

Veel belangstelling
De cursus Sociale Media was binnen enkele weken na aankondiging volgeboekt. Ook een tweede traject, dat in september start, is inmiddels vol. Het is nog wel mogelijk om op de wachtlijst geplaatst te worden. Meer informatie over de cursus staat op de website van het Erfgoedhuis, www.erfgoedhuis-zh.nl.

1 opmerking:

Christian zei

Succes met het deelnemen (en het coachen)! Ik volg jullie blog, dus hoop ook een beetje bij te blijven. ;-)